Durata garantiei:

Produsele identificate in acest certificat pe baza denumirii comerciale si a numarului unic de serie S/N, beneficiaza de o garantie comerciala dupa cum urmeaza:

Perioada de garantie pentru persoane fizice / juridice este de la 24 luni pana la 60 luni, in functie de produs, de la data vanzarii pentru defectele de fabricatie si de material.

Cablurile, adaptoarele, consumabilele, bateriile, acumulatorii, alimentatoarele, transformatoarele, microfoanele, castile, antenele care intra in componenta produselor sau se livreaza impreuna cu acestea au garantie comerciala de 6 luni de la data vanzarii produsului catre consumatorul final. Termenul de garantie se calculeaza de la data facturarii fiecarui produs in parte.

Durata medie de utilizare a produsului variaza in functie de produs cu conditia respectarii instructiunilor de montaj si utilizare care insotesc produsul.

Conditii de garantie:

In conformitate cu garantia legala, vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsulul sau a lipsei de conformitate.

In urma defectarii produsului dupa primele 6 luni de la data achizitionarii, pentru ca neconformitatatea nu se mai prezuma, dovedirea existentei acesteia cade in sarcina consumatorului.

In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, in aceasta ordine: repararea produsului, inlocuirea produsului fara plata – exceptand situatia in care solicitarea este imposibila sau disproportionata – sau restituirea contravalorii produsului, in conformitate cu prevederile legale si fara nici un cost suplimentar pentru cumparator. Restituirea contravalorii produsului se face la valoarea stabilita in contract. Furnizorul are aceleasi obligatii pentru produsul inlocuit ca si pentru produsul vandut.

Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conforrnitate.

In cazul unor vicii ascunse aparute in cadrul duratei medii de utilizare, consumatorul are dreptul de a pretinde remedierea sau inlocuirea produselor care nu pot fi folosite in scopul pentru care au fost realizate.

Reparatii in garantie:

Termenul mediu de remediere a deficientelor aparute la produse este de 15 zile de la primirea acestora in service. Daca, din motive obiective, nu se poate efectua reparatia in acest termen, perioada estimata de reparatie va fi comunicata clientului. Timpul de nefunctionare prelungeste in mod corespunzator termenul de garantie si curge din momentul inregistrarii produsului in unitatea de service si pana la data la care produsul este adus la conformitate prin remediere sau inlocuire cu un produs nou.

Expedierea produselor catre furnizor se face doar dupa acceptul si confirmarea in urma trimiterii de catre client a unui email catre office@autocb.ro cu numele produsului, S/N, numarul facturii si data achizitiei. Expedierea se face doar printr-un curier agreat de furnizor.

Pentru a putea beneficia de garante, produsul trebuie prezentat insotit de certificatul de garantie, factura de achizitie sau banul fiscal si toate accesoriile cu care s-a livrat.

Pierderea garantiei:

Urmatoarele situatii determina scoaterea produsului din garantie:

  • Lipsa etichetelor sau a sigiliilor de garantie intacte,
  • Interventii neautorizate inclusiv reparatii executate de persoane sau firme neautorizate de producator.
  • Nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, instalare, punere in functiune, utilizare si intretinere prevazute in documentatia care insoteste produsul sau in conditii ce contravin standardelor tehnice din Romania;
  • Deteriorari termice, mecanice si plastice ale produselor datorate loviturilor, expunera la surse de caldura, incendiilor, accidentelor, intemperillor sau neglijentei in utilizare.
  • Folosirea de baterii, surse de alimentare sau accesorii altele decat cele aprobate de producator,
  • Produsul prezinta urme de produse alimentare, de contact cu lichid de orice natura (apa, solventi, uleiuri, vopsele. acizi etc.) iar acest contact este dovedit prin urme de oxidare prin prezenta de lichide pe orice suprafata a produsului:
  • Neconcordanta intre numarul de serie inscris pe certificat si cel inscris pe produs:
  • Utilizarea in alte scopuri decat cele pentru care a fost conceput;
  • Utilizarea produselor in conditii neadecvate, tensiune de alimentare necorespunzatoare, umiditate, praf.
  • Vanzatorul nu raspunde de eventualele probleme de compatibilitate cu accesoriile achizitionate de la alte firme. De asemenea, nu ne asumam nici o raspundere pentru subansamblele care sunt folosite pe sisteme ce nu corespund ca performante cu specificatiile producatorului.

Garantia comerciala nu afecteaza drepturile consumatorului prevazute prin legislatia aplicabila in vigoare, respectiv Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora cu modificarile si completarile ulterioare. OG 21/1992 privind protectia consumatorilor cu modificarile si completarile ulterioare, Legea 296/2004 privind codul consumului cu modificarile si completarite ulterioare.